Actualitat

Titular notícies

Final exitós de Mentoria Rossinyol: un curs amb trobades presencials i més normalitat

Divendres 17 Juny 2022


Fa ara 2 anys estavem preparant la cloenda de final de curs. Una cloenda que havia de ser molt i molt especial, ja que era la de la desena edició del projecte de mentoria Rossinyol. Però mesos abans va arribar una terrible pandèmia que ens va impedir celebrar un dels millors moments del curs, ens va tancar a tots a casa i el projecte va passar a ser telemàtic 100%. Durant la pandèmia, la màgia de la mentoria ha continuat sempre, i des del projecte s'ha intentat mantenir el seu esperit, mai s'ha parat i s’han creat vincles molt i molt especials.Ara, deprés de 2 anys, les festes de cloenda han pogut tornar a ser presencials. Les cloendes del Rossinyol sempre han estat un dels moments més importants i emocionants del projecte, i era molt important poder-ne recuperar la normalitat.

 

Les activitats de les parelles de mentoria en aquesta edició

Quedar a través de les pantalles no és el mateix que poder quedar presencialment i, en aquesta edició, ho han pogut fer. Les parelles han pogut descarregar tota l'energia a un salting, visitar una exposició al CCCB o al MACBA i contrastar les sensacions amb un bon berenar a la sortida. Han pogut anar al cinema, i comentar de camí a casa al metro o al bus, les seves escenes preferides, visitar el laberint d’Horta i perdre’s en els seus jardins, anar al Museu de la Xocolata i passar gana al veure totes aquelles figures, quedar per patinar, córrer, anar en bici, passejar per un parc, per la muntanya, explorar els carrers del barri gòtic i sopar un kebab al Raval.
 

Xerrar, passejar, compartir, riure, sempre és millor en persona, i per fi s'han pogut ajuntar per celebrar que la mentoria no s’atura i que això no pararà de créixer.


D'aquesta edició destaquem les trobades grupals a l'hospital clínic veterinari de l'UAB i a Port Aventura. També ha tingut molt èxit, gràcies a la col·laboració amb el CCCB, la visita a l'exposició de La màscara no menteix mai.
 

Un projecte que creix

Servei Solidari va iniciar aquest projecte l'any 2010 i, des de llavors, ja hi han participat 570 parelles, 1140 persones mentorades i mentores.


Aquest ha estat un bon any, amb moltes parelles i noves zones d'actuació. Hem tingut:
  • 45 parelles a Barcelona
  • 34 parelles a Sabadell
  • 12 parelles a l'Hospitalet
  • 10 parelles a Sant Adrià
  • 7 parelles a Terrassa, inici aquest curs amb un programa pilot.
 

Històries d'èxit rere els números

Darrere les dades dels número de parelles participants, s'amaguen un munt d'històries d'èxit, de superació, de descoberta de nous entorns... I en volem destacar una!

Una parella de Sabadell de la qual la mentorada és originària de Marroc, gràcies a la mentoria, ha pogut conèixer l'entorn i la cultura catalana a la vegada que també ha estat un impuls per aprendre millor la llengua i atrevir-se a realitzar un taller sobre el seu país a CIPO. Tot un repte per a ella, per vèncer la seva timidesa i les dificultats amb la llengua. D'altra banda la mentora ha après moltíssim sobre la cultura del Marroc i ha participat en varis esdeveniments familiars de la mentorada. A la festa de cloenda, totes dues anaven amb vestits tradicionals de Marroc. Ja han dit que la seva relació es mantindrà més enllà del projecte de mentoria.
 

La mentorada, és una noia de Sabadell originària del Marroc, estudiant de 3er d'ESO i la seva mentora és estudiant de Educació Social.

 

Valoració global del curs 2021/2022

L'equip de mentoria de l'entitat, han fet aquesta valoració sobre aquest curs que estem finalitzant:
 

Ha estat un curs difícil en el que les conseqüències de la pandèmia s'han vist reflectides tant en les mentores com en les mentorades, sobretot en l'àmbit de la salut mental. Malgrat tot, s'ha pogut realitzar la mentoria, gràcies a la bona coordinació dels centres educatius i recuperant la presencialitat en festes inicials, trobades grupals i festes de cloenda cosa que ens fa molt felices ja que el fet de poder-nos trobar i veure la connexió entre les participants és la màgia del projecte. Un any més, valorant el curs i veient els resultats, podem afirmar que la mentoria és una eina molt necessària i molt potent en l'acompanyament de les joves que estan en etapa de formació i creixement tant a nivell personal com professional. És per això que esperem que la mentoria segueixi creixent perquè pugui arribar a totes les persones que ho necessitin.


Més sobre...: mentoria , rossinyol
Últimes Notícies