Actualitat

Titular notícies

Neix el rol de les mentores plus al projecte Rossinyol

Divendres 8 Abril 2022


Rossinyol és un projecte de mentoria enfocat en el lleure entre estudiantat voluntari, universitari o de grau superior, i alumnat de centres educatius situats en entorns vulnerables. A través de la mentoria s’afavoreix la cohesió social, l'èxit educatiu, l’intercanvi i el foment de la interculturalitat, la descoberta i la responsabilitat de totes les persones que hi participen.

En l'edició d'aquest any ha sorgit la figura de les mentores plus, fruit d'algunes demandes d'antigues mentores de fer pinya entre elles i cohesionar-se en espais informals. Així doncs, les tècniques de Rossinyol han plantejat enguany la iniciativa amb la intenció de vincular més els mentors/es voluntaris/es amb el projecte i aconseguir-ne una continuïtat, ja que són conscients que el procés de mentoria és llarg i, en ocasions, les persones voluntàries no s'hi han lligat prou.

D'aquesta manera, a principi de curs van proposar a la nova fornada de mentors i mentores de formar-ne part, i van accedir-hi la Mariona, la Berta, l'Arnau, la Maria, l'Helena i la Marina. Les mentores plus han de poder promoure la interacció i la cohesió de grup per potenciar el sentiment de pertinença a un projecte comú. Aquestes voluntàries hi tenen una alta implicació i s'autoorganitzen per generar espais de coneixença com sortides culturals, excursions, calçotades...

L'Arnau va conèixer el projecte Rossinyol gràcies a una xerrada impartida al seu institut, i el fet de poder ajudar a una persona compartint aventures junts el va motivar a fer-se mentor. En el seu cas, valora positivament el rol de les mentores plus ja que poden intercanviar idees i opinions i els beneficia "en tenir diferents punts de vista sobre com dur a terme la mentoria".

 

Últimes Notícies