Actualitat

Titular notícies

El Tasta'm recupera els tastets d'oficis després de la pandèmia

Dilluns 7 Març 2022


Els tastets d’oficis són determinants per al futur formatiu i laboral dels joves del programa


El programa Tasta’m de Servei Solidari va néixer l’any 2013 i ofereix una acollida sociolingüística i ocupacional a joves menors estrangers no acompanyats que, pel seu nivell de competències lingüístiques o instrumentals, no poden incorporar-se al sistema educatiu reglat ni al món laboral. L’acompanyament emocional també hi té un paper clau i afavoreix les seves habilitats relacionals i comunicatives.

El projecte consta d’un curs anual on s’imparteixen classes de català, castellà i altres competències bàsiques alhora que s’hi treballa el coneixement de l’entorn. El més important del curs i més distintiu del programa són els tastets d’oficis, que consisteixen en uns tallers pràctics que els joves realitzen de manera setmanal de l’itinerari que ells hagin triat: restauració o manteniment. Els tastets s’inicien al segon trimestre del curs i es combinen amb les classes teòriques. El centre d’acollida referent de cada jove també pren part del procés, la qual cosa els permet realitzar els itineraris de manera més personalitzada.     

Malauradament, els tastets d’oficis es van veure interromputs amb l’arribada de la pandèmia, quan el sistema educatiu es va haver d’adaptar a la modalitat no presencial. D’aquesta manera, el Tasta’m mantenia les classes teòriques, però va haver de suspendre els tallers. Amb això, els joves perdien un dels fonaments del curs. Aquest any, però, gràcies a la millora progressiva de la situació sanitària s’han pogut reprendre els tastets amb normalitat. El Tasta’m compta enguany amb 19 joves, dels quals 10 s’han inclinat per l’itinerari de restauració i els altres 9 pel de manteniment. El fet de poder dur a terme aquests tallers brindarà als joves l’oportunitat de formar-se i els facilitarà, en un futur, l’accés a estudis de grau mitjà o grau superior. A més, optimitzarà la seva inserció social reforçant valors com el treball en equip i la companyonia.

Fins ara, el 100% dels usuaris que han format part del Tasta’m han valorat molt positivament el seu pas pel projecte. A més, el 80% s’ha pogut incorporar al sistema educatiu reglat mitjançant un Programa de Formació i Inserció (PFI) i el 70% ha millorat el seu nivell lingüístic i altres competències instrumentals.
 
      
Tastet de manteniment                                                                                                 Tastet de Restauració

Últimes Notícies