Actualitat

Titular notícies

Les entitats del Raval treballem per combatre la bretxa digital

Dijous 13 Gener 2022


L’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) s’ha incrementat durant els darrers mesos en un 62%, com a conseqüència de la crisi sanitària de la covid-19.
La pandèmia ha comportat una modificació en l’ús de les TIC per a la majoria de grups socials, sigui per l’arribada del teletreball i l’educació en línia, per l’augment de consum de xarxes socials i altres plataformes d’entreteniment o per la digitalització de tràmits i processos administratius. 


Aquesta situació ha accentuat la bretxa digital, que afecta principalment a la població més vulnerable i no només va vinculada a l’accessibilitat i als recursos, sinó que també implica les habilitats digitals. 

A Servei Solidari entenem la tecnologia com una eina facilitadora i possibilitadora per l’autonomia de les persones i treballem per afavorir-ne l’accés. És per això que des del Punt Òmnia oferim projectes formatius amb l’objectiu de garantir un accés global a les TIC i evitar que ningú en quedi exclòs per motius econòmics, formatius o d’aïllament territorial.

La Comissió Digital del Grup d’Educació Comunitària del Raval (Fundació Tot Raval), que treballa per millorar l’accés al món digital de la població del barri, ha impulsat el Mapa de Recursos Digitals del Raval, el qual recull els recursos digitals que ofereixen 14 entitats i serveis municipals del barri per tal de facilitar al veïnat la connectivitat, l’accés a dispositius i a coneixements tecnològics.
 

Més sobre...: societat , tic
Últimes Notícies