Actualitat

Titular notícies

Inici d'un nou camí

Dijous 23 Desembre 2021


La Fundació Servei Solidari, va organitzar una jornada dedicada als petits emprenedors, amb el lema: “Inici d’un nou camí”
L’esdeveniment es va realitzar el passat 2 de desembre, a la Sala del Restaurant el Foro, en el marc del projecte Espai Emprèn – Avanza per persones emprenedores migrants.

 

La Fundació Servei Solidari des de l’any 2005 va desenvolupar accions de suport a l'emprenedoria amb col·lectius amb necessitats específiques: persones en situació de vulnerabilitat principalment dones migrants. En quasi 16 anys s’han posat en marxa més de 250 negocis liderats per homes i dones, dels quals un 70% encara continuen en funcionament i d’atès a més de 2500 persones interessades en emprendre.  Ara mateix la fundació ha iniciat un nou camí, cap a el treball amb joves, per continuar donant resposta a la inserció tot posant èmfasi en l’ocupabilitat. 
En aquest esdeveniment molts dels emprenedors/es van donar el seu testimoni del que ha sigut el seu procés emprenedor de la mà del programa, van compartir experiències i que ha significat emprendre per ells i elles, també com aquest procés va transformar la seva vida. També les persones voluntàries del programa van ser-hi presents com una part clau de tots aquests anys, en els quals han participat activament en formacions, mentories i grups solidaris de dones emprenedores.

L’objectiu principal de la trobada com tots els anys va ser celebrar el Dia de l’emprenedor/a, però amb l’idea de fons d’acomiadar-nos de totes les persones emprenedores que han rebut el nostre assessorament, hem fet èmfasi en com s’ha fomentat el treball en xarxa, l'intercanvi de bones pràctiques i la generació de sinergies durant tots aquest anys.

  
 
Ens van acompanyar entitats com Fundación Nantik Lum (Madrid), Associació MigrESS (Economia solidària) i l’Associació Dones pel Futur que és l’entitat que assumeix el repte de continuar amb el programa Espai Emprèn i Microcrèdits. Servei Solidari ha fet un conveni amb Dones pel Futur per traslladar el programa Espai Emprèn i els usuaris/àries que tenien processos oberts, a més de transferir els coneixements i el know-how de tants anys d’experiència. 

Al programa d'emprenedoria de Servei Solidari hem treballat en col·laboració amb Nantik Lum amb el programa per la inserció sociolaboral per compte propi de col·lectiu migrant, sota el nom de Avanza finançat pel Ministeri de Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

 

La Fundació Servei Solidari treballa per reduir la injustícia social possibilitant la igualtat d’oportunitats a través de la capacitació de persones en situacions vulnerabilitzants a fi que esdevinguin els protagonistes de la seva vida i ciutadanes de ple dret. Per fer real aquesta missió, la Fundació té en marxa programes per a infants, joves i famílies. Aquests programes són de formació bàsica -alfabetització, català i castellà-; alfabetització digital; suport jurídic i de primera atenció; mentoria juvenil en el lleure; pisos assistits per a joves extutelats; ocupabilitat per a joves;  voluntariat i sensibilització.

  

  

  
 

 
Contacte amb:
comunicacio.media@serveisolidari.org
(+34) 93 441 64 06
www.serveisolidari.org
Fundació Servei Solidari  
C/Sant Antoni Abat 61, Barcelona 08001
NIF: G-64251193
Registre Fundacions Generalitat Catalunya  n. 2287
Segueix-nos!
www.facebook.com/serveisolidari
https://www.instagram.com/serveisolidari/
Twitter: @serveisolidari

Més sobre...: empren , emprenedoria
Últimes Notícies