Actualitat

Titular notícies

El projecte Rossinyol obté el Segell MC+ de mentoria de qualitat

Dimecres 1 Desembre 2021


Des del projecte Rossinyol de mentoria juvenil, hem realizat una aposta ferma per la mentoria social de qualitat. Aquest any hem presentat, auditat i acreditat el compliment dels estàndards de qualitat establerts per la xarxa estatal Coordinadora de Mentoria Social tot obtenint, així, el Segell MC+.


Rossinyol és un projecte de mentoria enfocat en el lleure entre estudiantat voluntari, universitari o de grau superior, i alumnat de centres educatius situats en entorns vulnerables de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Sabadell i l'Hospitalet de Llobregat. A través de la mentoria, s’afavoreix la cohesió social, l'èxit educatiu, l’intercanvi i el foment de la interculturalitat, la descoberta i la responsabilitat de totes les persones que hi participen.

El Segell MC+ és un sistema de qualitat dissenyat per la Coordinadora de Mentoria Social per tal d’avaluar i millorar la qualitat metodològica de tot tipus de programes de mentoria que treballen amb col·lectius vulnerables. La validesa del Segell MC+ és de 3 anys. El procés d’acreditació ens ha permès valorar la qualitat de la mentoria des del punt de vista metodològic. El Segell MC+ sorgeix d’un treball de sistematització d’estàndards de qualitat internacionals validats científicament i del seu contrast amb projectes de mentoria consolidats, per tal d’establir un llindar exigent i, a la vegada, adequat al context estatal. El resultat d’aquesta feina és una matriu d’avaluació que parteix de les fases d’un projecte de mentoria i que estableix 10 requisits per acreditar la qualitat metodològica. Per a cada requisit s’exigeix un conjunt d’estàndards.El sistema de qualitat estableix dos nivells d’acreditació: el Segell MC i el Segell MC+. Mitjançant un procés d’auditoria, hem validat el compliment dels estàndards de qualitat establerts al Segell MC+. La verificació del compliment s’ha realitzat a través de la revisió documental i d’entrevistes amb el personal tècnic i amb persones mentores i mentorades participants al projecte.
 

Des de la Fundació Servei Solidari rebem amb orgull aquesta acreditació i donem les gràcies a l’equip tècnic i a totes les persones participants per haver fet possible aquest projecte i l’obtenció del Segell MC+. Agraïm, també, a la Coordinadora de Mentoria Social el seu acompanyament durant aquest procés, que ens ha permès seguir millorant la nostra intervenció.


 

     


Últimes Notícies