Actualitat

Titular notícies

El projecte de mentoria juvenil creix

Dijous 16 Desembre 2021


Aquest curs escolar, la mentoria creix i cada vegada més Rossinyols enlairen el vol per diferents municipis de Catalunya!


Gràcies als ajuts que s'ofereixen a través del Pla Educatiu d'Entorn (PEE), molts centres escolars d'alta complexitat tindran l'oportunitat d'iniciar la mentoria amb una entitat propera al seu municipi. En el cas de la Fundació Servei Solidari, enguany iniciem mentoria a alguns territoris nous i ampliem places allà on ja hi érem. S’ha incrementat el nombre de participants a Barcelona, a Sant Adrià de Besòs i a Sabadell. També s’han obert noves parelles a centres educatius de l’Hospitalet de Llobregat i s’ha iniciat una prova pilot a Igualada amb 6 parelles de mentoria.
 

Estem molt contentes de poder crear més relacions de mentoria i fer que, cada vegada més persones, puguin volar més lluny!


La mentoria comença a rodar


Les parelles, després de les llargues formacions, per fi han pogut conèixer la persona que acompanyaran aquest curs. A través d'unes dinàmiques on han de completar un trencaclosques, troben a la seva meitat i fan el primer contacte. Les famílies, que també són convidades a l'acte, aprofiten per conèixer també les mentores de les seves filles.

S'han fet festes de benvinguda per cada un dels districtes, en el cas de Barcelona. A Sabadell, una per cada institut i, a Sant Adrià i a l'Hospitalet, per separat.

  

  


El nou curs en dades

 
  • Si parlem de dades concretes... tenim un total de 182 parelles!
  • A Mataró comencem de nou amb 15 relacions de mentoria i a Terrassa amb 30, on aprofitem per introduir un nou projecte pilot sobre mentoria amb famílies. Pel que fa a l'Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Sant Adrià del Besòs, ampliem les places amb 45, 24 i 3 noves relacions respectivament. Finalment, a Barcelona s'hi iniciaran 60 noves relacions, repartides entre diferents entitats del territori.
  • D'entre Barcelona i Sabadell (95 parelles) el 85% de les persones mentores són noies. S'està treballant amb les universitats per incentivar la participació masculina al projecte.


Alguns dels casos d'èxit


El cas de la Janira, que va ser mentorada a la primera edició i després va ser mentora, és un clar exemple de la funcionalitat del projecte.


Les coordinadores del projecte ens expliquen un altre cas:

Un dia qualsevol vam anar a fer difusió del projecte al CFGS Bemen3 on cursen Graus de Tècnics d'Integració Social. Després de fer l'explicació del projecte, una noia es va apropar a nosaltres i ens va dir "Si fa un temps vaig ser mentorada d'aquest mateix projecte, puc ser voluntària ara"? Ens va deixar de pedra quan ens ho va dir, de fet, ella explicava que si no fos per la seva mentora Carla, en aquell moment no estaria estudiant cap Grau Superior, ja que va ser la primera persona del seu entorn més proper que li va fer pensar en uns estudis postobligatoris. Aquell any va fer de mentora d'una noia del seu barri i va poder aportar-li tot allò que havia après de la seva mentora.


Més sobre...: rossinyol , mentoria sabadell , mentoria
Últimes Notícies