Actualitat

Titular notícies

Descobrim la realitat de les persones d'origen migrat

Dijous 22 Abril 2021


WEBINAR: Arribar a un lloc nou
Coneixem la realitat de dues persones d’origen migrat.


Durant el passat mes de març, diferents persones d'origen migrat van estar fent xerrades per alumnes d'Escola Pia. Aquests alumnes van tenir l’oportunitat de fer moltes preguntes. Totes aquelles preguntes que sovint no ens hem parat a escoltar la resposta.
 

  • Tens por d’anar pel carrer i que et pari la policia quan no tens papers?

  • Com et van acollir quan vas arribar?

  • Trobes a faltar alguna cosa del teu país?

  • Què és el que més t'agrada de la cultura catalana?
 

Va ser un aprenentatge enriquidor, amb unes preguntes i unes respostes molt interessants. Per aquest motiu, des d'Escola Pia i dins de Recicla Cultura 2021, van decidir extendre aquesta experiència a tot el públic. I així va ser. El dimecres 21 d'abril es va fer realitat el Webinar: Arribar a un lloc nou. Coneixem la realitat de dues persones d’origen migrat on la Raghuveer i el Julio, en un acte molt gran de generositat, van compartir les seves vivències.
 

El webinar: Arribar a un lloc nou

L'esdeveniment virtual va començar a les 19h de la tarda. La Laura Navarro, tècnica de llengua de Formació Bàsica i l'Ernest Botargues gerent de Servei Solidari ens van fer una introducció a la temàtica que s'aniria tractant al llarg del webinar. A partir d'aquest punt, va començar la conversa comandada per la Laura Navarro i amb la participació de la Raghuveer i el Julio, dues persones relacionades amb el projecte de llengua de Servei Solidari Formació Bàsica.

 


 
La conversa va anar avançant i ens van explicar moltes vivències, anècdotes i què han sentit al llarg del seu camí d'adaptació a un nou indret. Finalment, van acabar responent algunes de les preguntes de les persones presents al públic en línia.
 

El webinar, part de Recicla Cultura 2021

El webinar ha estat una de les activitats d'inici de l'edició de Recicla Cultura d'enguany. Una edició que comptarà amb moltes més accions solidàries al voltant del llibre i la diada de Sant Jordi, a favor dels projectes d’acollida sociolingüística. 

 

L'equip rere les càmeres

L'esdeveniment es va retransmetre online, sense cap entrebanc i de forma fluïda. Això va ser gràcies a un gran equip de profesionals que van posar tots els seus coneixements a l'avast de l'esdeveniment fent que, tot i no ser un Recicla Cultura presencial com altres anys, hagi començat de la millor manera possible. 

 

Reviu el webinar

Si no hi vas poder-hi assistir, et convidem a reviure el webinar en aquest vídeo.

 

Últimes Notícies