Actualitat

Titular notícies

Ernest Botargues, nou gerent de les fundacions d’Acció Social d’Escola Pia

Dimarts 10 Novembre 2020

El curs 2020-21 ha començat amb relleu al capdavant de la gerència de les tres fundacions d’Acció Social d’Escola Pia (Fundació Servei Solidari, Fundació Benallar i Fundació Educació Solidària).

L’Ernest Botargues, cap de l’Àrea d’Acció Social i membre de l’equip de govern de l’Escola Pia de Catalunya des de 2015, assumeix aquesta responsabilitat amb el repte de fer front a les conseqüències socials i econòmiques del confinament, que s’afegeixen a les necessitats ja existents. Per fer-ho, compta amb l’experiència dels equips de les fundacions i de l’àmplia comunitat de l’Escola Pia.

Durant els darrers tres anys, l’Ernest ha estat molt present en el dia a dia de les fundacions i el seu nomenament aporta la seva llarga experiència en l’àmbit de l’acció social i concretament en la vessant de la intervenció educativa. Va iniciar la seva activitat en el món social a mitjans dels anys 80 participant com a voluntari en diferents projectes i llicenciant-se en Pedagogia. L’any 2009 va entrar a formar part de la Fundació Servei Solidari com a coordinador d’habitatges per a joves a l’Espai Cabestany, activitat que va exercir durant els sis anys següents.


L’Ernest pren el relleu del Sergi Noguera que, com a gerent de les tres fundacions els darrers tres anys, ha portat a terme un important treball d’integració d’aquestes.

Sota la seva responsabilitat, destaca el creixement de bona part dels projectes actuals i de l’equip fins arribar a ser més de 50 professionals que treballen, colze a colze, amb 350 persones voluntàries. Igualment, s’han establert importants convenis amb l’Ajuntament de Barcelona i entitats com Càritas que han permès ampliar el marc de l’acció social que s’estava duent a terme. S’han posat en marxa projectes amb diferents institucions educatives de l’Escola Pia entre els quals destaca el programa Rotllana, que es va iniciar amb tres centres, un d’ells a Igualada, on rep el nom de “La Peça”.

En aquests darrers anys també s’han ampliat els programes d’acollida en habitatge: actualment, 27 pisos acullen joves extutelats, joves en situació irregular i persones i famílies sol·licitants d’asil, acompanyats per les educadores i els educadors de les fundacions.També hi ha un altre canvi important en la gestió de les fundacions. En Jordi Teixidor assumeix la gerència de la cooperativa Educat.

Aquesta cooperativa de serveis de neteja va ser creada per un grup d’entitats sense ànim de lucre, i actualment presta servei a quasi una cinquantena de centres educatius, comunitats i entitats socials, tant a la província de Catalunya com a la de Betània. La seva activitat dóna feina actualment a 420 persones. L’itinerari d’en Jordi Teixidor per les fundacions es va iniciar fa 19 anys a través d’Educació Solidària prenent-hi diferents responsabilitats fins a ser el responsable del departament d’administració de les tres fundacions.

Més sobre...: Entitat
Últimes Notícies