Actualitat

Titular notícies

El Punt TIC, més necessari que mai

Dimecres 20 Maig 2020


Aquests dies de confinament, el punt ha tancat les seves portes físiques. Però, tot i això, seguim amb l’activitat al màxim fent formacions online. La tecnologia s'ha convertit en una necessitat bàsica aquests mesos. Des de l'aula de formació en tecnologia (TIC) s'estan utilitzat tots els canals possibles per fer arribar solucions, eines útils, recomanacions i formacions per a totes les persones que ho necessitin. Un exemple és el nostre blog, una font d'informació que actualitzem constantment entre educadors i educadores i joves del programa.

Els cursos online

Mientras tanto

Curs per WhatsApp dirigit a la gent gran, els integrants dels nostres itineraris d'envelliment actiu. Es desenvolupa tots els dies de dilluns a divendres. Es tracten temes com ara tutorials de mòbil, ajustaments, configuració, aplicacions i informacions relacionades amb el COVID, accessibilitat, exercicis d'estimulació cognitiva i reptes, alguns d'ells publicats al Blog. Però sobretot, són cursos amb molt d'acompanyament i atenció personalitzada i telefònica, tant emocional, com per solucionar els problemes tecnològics que s'han trobat aquests dies.

Internet de supervivència

Curs desenvolupat per mail dos dies a la setmana. En aquest curs s'els envia tutorials sobre Aplicacions i recursos informàtics que són necessaris per sobreviure en el confinament: Des aplicacions per fer videotrucades, fins a la pàgina de la Meva Salut... Aquest curs va dirigit al col·lectiu d'adults, però amb el handicap que han de tenir ordinador a casa.

El Blog Team

Els alumnes que van començar el curs de bloc segueixen rebent tutorials i publicant diferents articles al blog del Punt TIC. Es fa el seguiment a través d'un grup de WhatsApp i un altre a Facebook. Tots els alumnes hi col·laboren i participen en els reptes que s'els proposa a la resta de cursos. Dos dies per setmana.

Mantita fest

Es tracta d'un cinefòrum en línia i de participació lliure. Cadascú veu la pel·lícula que es proposa a casa per més tard fer un cinefòrum en directe per Jitsi. Un cop fet el cinefòrum, tothom col·labora a la redacció de l'article al post. El perfil dels participants és divers. Són tots gent gran, però docents, psicòlogues, infermeres, un actor... De totes les edats i nacionalitats
 

Continuem doncs amb: els 4 cursos online, l'atenció individualitzada als diferents usuaris i usuàries i amb els canals de difusió, YouTube (per a tutorials), Telegram (per a la recerca de feina) i ara Nextdoor (una xarxa de suport veïnal)

 

Com treballem aquests dies a l'espai Punt TIC?

 

Més, sobre...: Punt TIC
Últimes Notícies