Actualitat

Titular notícies

Per Sant Jordi, fes que el teu llibre sigui part d’una història!

Dimecres 10 Abril 2019

Per 8è any consecutiu, la Fundació Servei Solidari segueix fent de Sant Jordi una diada solidària i diferent.

Com és habitual, l’acompanyen escoles, universitats, empreses, administracions i ciutadania en general. La campanya #ReciclaCultura aposta perquè tots els llibres puguin tenir una segona vida i que, d’aquesta manera, persones d’origen migrant puguin alfabetitzar-se o aprendre el català i el castellà com a primer pas per a la seva inclusió a la nostra societat.

Com funciona? Escoles, empreses i entitats que hi participen munten un Punt Recicla Cultura, on es recullen donacions de llibres perquè una altra persona pugui comprar-los a un preu simbòlic durant les setmanes prèvies o el mateix dia de Sant Jordi. El resultat: llibres reutilitzats que poden tenir una segona oportunitat, i persones migrades que gràcies als fons recaptats poden estudiar les llengües i la cultura d'acollida com a primer pas per a la seva inclusió. Així mateix, el dia de Sant Jordi, voluntaris i equip tècnic de Servei Solidari munten els seus propis Punts Recicla Cultura a la Rambla Catalunya i a la Rambla del Raval.

A l’Estat espanyol unes 670.000 joves i persones adultes no poden ni llegir ni escriure frases simples que es troben en l’entorn de la seva vida quotidiana. De totes elles, només 12.800 cursen algun tipus de formació que els permeti començar a fer-ho. La gran majoria de les persones amb escàs nivell d’alfabetització han nascut i crescut en altres països. A més, a Catalunya, tot i que un 65,7% de les persones estrangeres té interès a aprendre català, el 23,7% d’aquestes no fan servir ni el català ni el castellà com a llengua habitual.

Als punts Recicla Cultura, ubicats en escoles, universitats i empreses arreu del territori, s'hi han sumat milers de persones al llarg de les 7 edicions de la campanya. S'han recaptat ja més de 140.000 €, que han permès realitzar 120 cursos subvencionats de català, castellà i alfabetització, gràcies als quals 2.466 persones becades han après les nostres llengües.

A banda de recaptar fons en benefici de l'alfabetització i l'aprenentatge de llengües, Recicla Cultura pretén sensibilitzar sobre la realitat de les persones que arriben a Catalunya fugint de situacions de conflicte o de circumstàncies econòmiques i/o familiars molt difícils; i realçar el valor de la solidaritat, el voluntariat i el treball en equip.

Últimes Notícies