Actualitat

Titular notícies

Necessitem ajuda per adequar nous espais formatius per a joves menors no acompanyats!

Dilluns 19 Novembre 2018

Avui dia ja són més de 3.000 joves MENA arribats a Catalunya.

Es triplica l'arribada de menors a casa nostra respecte a l'any anterior. La situació és insostenible, en un primer moment, per falta de places als centres de menors on acollir-los, però un cop solucionat el problema, en sorgeix un de més greu. Ens hem plantejat algun cop quines són les possibilitats d'aquests joves sense parlar la nostra llengua, sense una formació instrumental i el desconeixement del nostre entorn?

A través del nostre programa Tasta'm des de fa ja 6 anys acollim als joves menors no acompanyats de Barcelona i els oferim un projecte formatiu per aprendre la llengua, conèixer l'entorn i iniciar-se en el coneixement i pràctica de diferents oficis (cambrer, cuina, fusteria, electricitat, perruqueria...). La nostra aposta per la seva autonomia és clara. Després d'un curs escolar amb nosaltres estan preparats per poder accedir al món educatiu formal, amb moltes més possibilitats d'accedir al món laboral.

El programa Tasta'm aviat haurà de canviar de local per impartir la formació als joves. El nou local estarà a la Parròquia del Carme, al carrer Bisbe Laguarda, però necessitem adequar les instal·lacions i comprar material i equipament per a les noves formacions que s'hi faran.

Aprofitant la campanya Giving Tuesday hem llançat un repte per a veure si entre totes el podem fer realitat. Per això et demanem si pots donar-nos un cop de mà amb la teva col·laboració puntual i també fent-ne la màxima difusió possible.

La campanya Giving Tuesday és un moviment mundial i pretén dedicar el dia 27 de novembre a donar i col·laborar amb causes socials, i neix com a alternativa als dies previs coneguts com a Black Friday i Cyber Monday, que promouen el consum i les compres abans de Nadal.

En el següent enllaç trobareu els detalls del repte i també la plataforma on es poden fer els donatius.

http://givingtuesday.cat/projects/equipem-els-nous-espais-per-atendre-a-joves-menors-no-acompanyats-ens-ajudes/

Moltes gràcies per formar part del programa Tasta'm!
 

Últimes Notícies