Actualitat

Titular notícies

Dissabte 18 de desembre va ser el Dia Internacional del Migrant.

Dilluns 19 Desembre 2016

Diverses organitzacions catalanes com Servei Solidari, SOS Racisme o l'Ajuntament de Barcelona varen fer-ne campanya.

L'any 2000, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar com a Dia Internacional del Migrant el 18 de desembre. En aquesta resolució convidà als Estats membres, així com a les organitzacions intergovernamentals i no governamentals, a què, per commemorar aquesta data, facin difusió sobre els drets humans i les llibertats fonamentals dels migrants, intercanviïn experiències i formulin mesures per protegir-los.

A Servei Solidari també volem fer-ne ressò, doncs treballem diàriament per acollir i formar a tots aquells nouvinguts que arriben al nostre país i es troben davant de situacions de vulnerabilitat. Pel que fa la nostra tasca les dades parlen per sí soles: des de setembre són 770 alumnes de 52 nacionalitats diferents els quals s'han apuntat als nostres cursos de Formació Bàsica!

Hi ha diverses organitzacions alienes a Servei Solidari que fan algun acte especial com per exemple el Consell Municipal d'Immigració de Barcelona, que com cada any ha organitzat una Festa ciutadana que pretén crear un espai de trobada entre la ciutadania de Barcelona i les entitats que formen part del Consell, les quals treballen per la plena ciutadania de les persones immigrades i per una ciutat intercultural. Altres exemples són el de Casa Asia o SOS Racisme, que organitzen col·loquis per posar en comú records i sentiments sobre el seu camí fins a Catalunya. 

Últimes Notícies