Actualitat

Titular notícies

El passat dilluns dia 31 d’octubre, es va emetre el reportatge “Joves extutelats”.

Dijous 3 Novembre 2016

Es tracta d’un reportatge on s’entrevisten algunes noies de Cabestany que ja no es troben sota cap tipus de tutela de l’Estat. 

El reportatge es va emetre el passat dilluns 31 d'octubre dins el marc del programa Latituds. El programa ha comptat amb la participació, entre d’altres actors, d’algunes de les entitats federades a FEPA, a més a més del de la pròpia Federació. A Catalunya milers de nens, amb situacions familiars difícils, viuen sota la tutela de l’administració, però quan arriben als 18 anys s’han d’emancipar per força. Les entitats socials, amb el suport de l'administració, els acompanyen amb ajuts econòmics, habitatges tutelats i suport educatiu i emocional. Uns 400 joves extutelats viuen en habitatges on se’ls facilita el trànsit cap a l’autonomia i on poden comptar amb el suport d’educadors. L’Espai Cabestany és un punt de trobada dels joves extutelats. Està gestionat per l’administració i també hi treballen entitats socials. Els joves reben acompanyament emocional, orientació laboral i assessorament jurídic.

Podeu trobar el vídeo clicant el següent link: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/joves-extutelats/video/5628524/ 

Enllaços d'interès: 

FEPA, Federació d'entitats amb projectes i pisos assistits.
ASSOCIACIÓ PUNT DE REFERÈNCIA, que impulsa el projecte "Referents"
SUARA, Cooperativa que compta amb pisos per joves extutelats.

Últimes Notícies